Ons verhaal

Blankenberge, buitengewoon belle époque!

Wist je dat er in Blankenberge heel wat erfgoed uit de belle-époqueperiode (1870-1914) te zien is? Vlak in het centrum, in de belle-époquewijk rond de Sint-Rochuskerk vind je het Belle Epoque Centrum. Drie belle-époquevilla's uit 1894 werden gerestaureerd en vormen vandaag het Belle Epoque Centrum, één interactief belevingshuis. Beleef het verhaal van Blankenberge anno 1900 en ontdek wat belle époque in Blankenberge betekende.

Het Belle Epoque Centrum is bovendien ideaal gelegen, op wandelafstand van het station én op een steenworp van de Noordzee.

Maak kennis met de mooiste tijd die we in de 19e en 20e eeuw kenden: de belle époque. Deze periode kent zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij een opvallende welvaart kende. Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties zoals het Casino, de Pier, de kustvilla's en grote hotels voor het opkomende toerisme. 

Laat je onderdompelen in de zorgeloze en feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde tijdens de belle époque. De interactieve tentoonstelling vertelt een nostalgisch verhaal met affiches, postkaarten, mode, foto's en filmmateriaal. Bewonder bovendien enkele prachtige tegeltableaus.

Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven, samen met onze belle-époquemascottes Belle en Hendrik!