Bunkerdag 2022

Tijdens Bunkerdag België op zondag 5 juni 2022 kan je in Blankenberge gratis gidsbeurten volgen bij volgende bunkers: Bunker Noord in Uitkerke & Bunker Zuid in Uitkerke en Bunker Steunpunt Blankenberghe Mole (Zeezee).

Onderaan deze pagina vind je de brochure. wie graag een papieren brochure wenst, kan deze verkrijgen in het Infopunt Toerisme of het Belle Epoque Centrum (tijdens de openingsuren)

BUNKER NOORD en BUNKER ZUID VOORMALIG VLIEGVELD (WO I)
ADRES: Brugse Steenweg (z/n) – 8370 Blankenberge

Breng je een bezoek aan deze unieke plek? In 1917 bevond zich hier een Duits militair vliegveld. De personeels- en commandobunker zijn stille getuigen van dit stukje geschiedenis. Een interessante kans om meer te weten over het ontstaan, de aanleg, het personeel en het belang van deze site. Je ontdekt meer over het vroegere vliegveld.

BUNKER STEUNPUNT BLANKENBERGHE MOLE (WO II) ADRES: Wenduinse Steenweg 15 – 8370 Blankenberge

Deze geschutsbunker in regelbau 680 ligt nabij de bistro Zee-Zee. Het is een restant van het Steunpunt (Stp) Blankenberghe Mole, dat deel uitmaakte van een groot steunpunt dat de haven verdedigde. De bunker was uitgerust met een antitankkanon, dat de havengeul en het strand in oostelijke richting flankeerde. De geschutsbunker is goed bewaard. Het bunkertype is uniek in België en aan de hele Noordzeekust.

Ook voor de kids is er iets te beleven! Aan de Bunker Noord in Uitkerke is er een kinderactiviteit georganiseerd door de Jeugddienst Blankenberge.

Uren kinderactiviteit:

Starturen: 10u15 ; 11u15; 13u15; 14u15; 15u15; 16u15

Duur activiteit ± 45 min. 

Onderaan deze pagina vind je de officiële brochure van Bunkerdag België 2022.

De activiteiten en een plannetje kan je terugvinden op pagina's 6 - 9 of via onderstaande link

https://www.raversyde.be/nl/bunkerdag-2022

#atlantikwalleurope #creativeeurope #europeforculture, #EYCH2018 #Europeanbunkerday #Bunkerdag #Raversyde