Bunkerdag 2022

Op zondag 5 juni 2022 nam Blankenberge opnieuw deel aan Bunkerdag België. Speciaal voor deze dag kon je samen met een gids Bunkers Noord en Zuid in Uitkerke en Bunker Steunpunt Blankenberghe Mole (Zeezee).

Benieuwd naar hoe deze Bunkerdag er uit zag? Bekijk onderaan enkele foto's.

BUNKER NOORD en BUNKER ZUID VOORMALIG VLIEGVELD (WO I)
Brugse Steenweg Blankenberge. In 1917 bevond zich hier een Duits militair vliegveld. De personeels- en commandobunker zijn stille getuigen van dit stukje geschiedenis. Een interessante kans om meer te weten over het ontstaan, de aanleg, het personeel en het belang van deze site. Je ontdekt meer over het vroegere vliegveld.

BUNKER STEUNPUNT BLANKENBERGHE MOLE (WO II) Wenduinse Steenweg Blankenberge. Deze geschutsbunker in regelbau 680 ligt nabij de bistro Zee-Zee. Het is een restant van het Steunpunt (Stp) Blankenberghe Mole, dat deel uitmaakte van een groot steunpunt dat de haven verdedigde. De bunker was uitgerust met een antitankkanon, dat de havengeul en het strand in oostelijke richting flankeerde. De geschutsbunker is goed bewaard. Het bunkertype is uniek in België en aan de hele Noordzeekust.

Ook voor de kids was er iets te beleven! De Jeugddienst van Blankenberge maakte samen met kinderen prachtige klaprozen en ontcijferde codes.