Erfgoeddag

In 2021 mag Erfgoeddag 20 kaarsjes uitblazen! Het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 april staat deze keer in het teken van ‘De Nacht’.

Speciaal voor deze editie opent het Belle Epoque Centrum ’s avonds de deuren! Tijdens de gratis nocturne op zaterdagavond 24 april van 17u tot 22u kan je de tijdelijke expo ‘kindertijd in de belle époque ontdekken’. En in de kelderverdieping van het Belle Epoque Centrum kom je dan weer meer te weten over het uitgaansleven in Blankenberge in de jaren 1970 en 1980 (i.s.m. Stadsarchief De Benne).

Traditiegewijs kan je ook nog op zondag 25 april de ganse dag (10u-18u) gratis het Belle Epoque Centrum bezoeken.

Gezien de coronamaatregelen is reservatie noodzakelijk. Vergeet dus niet vooraf je ticket te reserveren via www.belleepoquecentrum.be/tickets.

Als je wil reserveren voor de nocturne op zaterdagavond 24/04, kies dan een tijdslot (op 24/04 vanaf 17u) en selecteer vervolgens het gratis ticket 'ticket Erfgoeddag nocturne 24/04'. Wil je reserveren voor zondag 25/04, kies dan een tijdslot (op 25/04 vanaf 10u) en selecteer vervolgens het gratis 'ticket Erfgoeddag 25/04'. 

Ga je liever op verkenning in Blankenberge? Ontdek dan het verhaal van Blankenberge op je eigen smartphone via de Erfgoedapp: Erfgoedapp Blankenberge - Toerisme Blankenberge (visit-blankenberge.be)

Voor de kids is er ook de wandelzoektocht 'Op stap met Belle', waarbij je samen met Belle de vele belle-époqueschatten van Blankenberge kan bewonderen. Het boekje met de zoektocht kan je afhalen in het Infopunt Toerisme of het Belle Epoque Centrum (tijdens de openingsuren).

Meer info op www.kusterfgoed.be/erfgoeddag2021.

Het programma is onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen.