Waardevolle architectuur aan de Belgische kust - Badplaats in stijl

Een boek over enkele van de boeiendste periodes uit de architectuurgeschiedenis: de art-nouveau en art-déco. Naast de eclectische stijlen tekenen de vernieuwende art-nouveau- en art-décostromingen de architectuurgeschiedenis van Blankenberge.

Badplaats in stijl belicht enerzijds uitgebreid de periode 1870-1940 aan de hand van talrijke historische documenten, archiefstukken en gloednieuw fotomateriaal. Met niet alleen aandacht voor de gebouwen zelf, maar ook voor hun geschiedenis, hun verzorgde uitwerking en woonkwaliteit vandaag. Anderzijds wordt toegelicht hoe de restauratie en verbouwing van drie belle époquevilla's, daterend van 1894, tot het uiterst attractief bezoekerscentrum ‘Belle Epoque Centrum’ leidde.

Ga mee op ontdekkingtocht naar de historische gevels en interieurs met de mooiste vormen van toegepaste kunsten: kleurrijke vloer- en wandtegels, unieke tegeltableaus, decoratieve glas-in-loodramen in fraai schrijnwerk, sierlijk smeedwerk, een waaier aan diverse materialen en wanddecoraties.

Het boek is te koop in het Belle Epoque Centrum voor 24,99 € .