Buitengewoon Belle

Blankenberge zet ook deze zomer vol in op coronaveilige alternatieven die voor voldoende spreiding zorgen. Resultaat? Sfeerbeleving. En dat in een belle-époquejasje. Meer dan ooit draagt Blankenberge met trots de stempel ‘centrum van de belle époque’.

Blankenberge is met recht het centrum van de belle époque aan de kust. Een troef die we absoluut uitspelen. Vlaggenwimpels fleuren het stadscentrum op en in de stadsvlaggen speelt de elegante dame Belle -de belle-époquemascotte- een centrale rol. Vloerstickers her en der leiden je naar het Belle Epoque Centrum en op het Koning Leopold III-plein zorgen banners voor de juiste sfeer. 

Belle-époquepark 

In het Leopoldpark aan de jachthaven bezoek je nog tot het einde van dit jaar een buitenexpo met foto's uit het Gouden Tijdperk. 

Het verhaal van Belle

Dat Belle een centrale rol speelt in de belle-époquesfeerbeleving, bewijst het Verhaal van Belle, waarin onze belle-époquemascotte de hoofdrol speelt in haar eigen verhaal. Het verhaal, geschreven door Katrien Vervaele, is in een écht boek gegoten. Een fysiek exemplaar bemachtig je in het Infopunt Toerisme, in het Belle Epoque Centrum of in de Blankenbergse bib.

Lees hier het verhaal van Belle

Het Verhaal van Belle is ook online beschikbaar in Franstalige, Duitstalige en Engelstalige versie:

L'Histoire de Belle (version Française)

Belle's Story (English version)

Die Geschichte von Belle (Deutsche Übersetzung)

Los het op

Fan van mysterie en suspense? In een virtueel moordspel staat het moordmysterie rond Belle centraal. Het spel is uitgewerkt in vier talen en loopt tot augustus 2022 via Facebook Messenger. Meedoen? Je hebt enkel een smartphone nodig. Nadat je bent aangemeld via de app, ontvang je een code. Die loodst je via raadsels en opdrachten naar een tiental plaatsen in Blankenberge. Samen met je gezin los je zo een meer dan 100 jaar oud Blankenbergs mysterie op. Spannend!

Meer info over het virtueel moordspel

Op stap met Belle

De wandelzoektocht Op stap met Belle, leidt kinderen en ouders naar de buitenlucht. Raadseltjes en weetjes, verpakt in een handig pocketformaat. Houd je smartphone bij de hand en scan de QR-codes. Klik hier voor meer info

Cocktail en praline by Dominique Persoone

Internationaal gerenommeerd chocolatier en chef Dominique Persoone werkt al langer samen met de beste restaurants van België en de top van de wereld. Daar voegt de shock-o-latier nu onze badstad aan toe. Speciaal voor Blankenberge ontwikkelde smakenkunstenaar Persoone een belle-époquecocktail, gebaseerd op het gedicht De Wind van Jeanne Vande Putte. In het najaar lanceert hij nog een nieuwe Blankenbergse praline. 

Meer info over de belle-époquecocktail 'de Zandknauwer'

Expo Kindertijd in de belle époque

Indoor valt er ook belle-époquesfeer te snuiven. De expo Kindertijd in de belle époque is nog tot 7 november 2021 te bekijken in het Belle Epoque Centrum. Dat kan helemaal coronaveilig. Vooraf reserveren is aangeraden.

Tickets boek je via www.belleepoquecentrum.be/tickets.